maart 1, 2017 van WetNose in overig 0 reacties 1253

In veel programma’s zitten grappen en verborgen boodschappen verstopt die Easter Eggs worden genoemd, deze komen tevoorschijn als men iets intypt of een bepaalde toetsencombinatie gebruikt. Firefox heeft zo’n Easter Egg als je about:robots in de browser typt. Google heeft ook Easter Eggs verstopt in diverse programma’s zoals Gmail, YouTube, Maps maar ook in de zoekmachine zelf.

De bekendste Google Easter Egg in Google zoekmachine is wanneer je de zoekopdracht do a barrel roll invoert en askew. Bij het 30 jarig bestaan van pacman kon je het spel gelijk spelen en zoek je nu bij de afbeeldingen op atari breakout (spel uit 1976) krijg je de allereerste Easter Egg die in Google afbeeldingen is verstopt. Op 1 april wilt Google nog wel eens wat Easter Eggs verstoppen, de bekendste is I’m a teapot uit 1998. De pagina is een verwijzing naar de HTTP-statuscode 418. Bekende codes zijn bijvoorbeeld 301 (Redirect) en 404 (Pagina niet gevonden). Google heeft ook bijzondere antwoorden als Easter Eggs. Bijvoorbeeld als je zoekt op the loneliest number op the number of horns on a unicorn of op answer to life the universe and everything (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy).

In YouTube zit doge meme verstopt, use the force, Luke en natuurlijk do the Harlem shake welke werd verstopt vanwege de populariteit van dit internetfenomeen op dat moment. Zelfs achter de schermen zijn Easter Eggs verstopt zoals in het robots.txt bestand. Dit is een bestand dat geplaatst wordt door websites waarin informatie staat voor zoekmachines die de betreffende websites bezoeken.

Een Easter Egg is een grap of een verborgen boodschap die in een computerprogramma, film, website, computerspel, dvd, cd, plaatje of een boek verwerkt is. Net als echte paaseieren zitten ze verborgen en moet ernaar gezocht worden. Bij computerprogramma’s komen ze tevoorschijn als men iets speciaals intypt of een bepaalde toetsencombinatie gebruikt. Bij computerspellen worden ze toegevoegd omdat de gebruikers gewoonweg verwachten dat het spel aangepast kan worden door tijdens het spelen een speciale code (cheats) in te typen. Daarnaast bevatten sommige films op dvd ook Easter Eggs. Door een bepaalde combinatie van toetsen op de afstandsbediening in te drukken verschijnt er bijvoorbeeld een trailer van een film.

Vrolijk Pasen! Neem gerust contact op!