november 1, 2017 van WetNose in onderhoud, optimalisatie 0 reacties 533

Backlinks, links naar jouw website op websites van anderen. Dit kunnen links zijn naar een belangrijke pagina, een product in jouw webshop en natuurlijk naar jouw blogs. Dit proces van het verzamelen van backlinks wordt linkbuilding genoemd, er zijn webdesigners die beweren dat Google anno 2017 linkbuilding bestraft of dat backlinks niet meer effectief zijn en er zijn webdesigners die juist linkbuilding pakketten aanbieden. Wij zochten alles voor je uit.

Bij het ontstaan van de zoekmachines werd er gekeken naar de inhoud van jouw website. Hierbij telden de zoekmachines hoe vaak er een woord op een pagina voorkwam en de website die het vaakst een woord gebruikte scoorde het hoogst in de zoekresultaten. Google kwam met een andere aanpak, een aanpak die Google marktleider heeft gemaakt. Google telde namelijk niet alleen hoe vaak een zoekwoord werd getoond op jouw website, maar ook hoe vaak er vanuit andere websites werd gelinkt (backlink) naar een pagina op jouw website. Het woord dat dan linkt naar jouw pagina (anchortekst) werd gezien als het zoekwoord. Hierdoor was Google in staat om meer relevante pagina’s te tonen dan de concurrenten. In principe is een backlink 1 stem in de ogen van Google. Hoe meer stemmen, hoe hoger jouw website scoort.

Er word veel geschreven over backlinks en er worden veel linkbuilding pakketten aangeboden. Ook dit zochten we uit en het ene pakket bleek de andere nog niet te zijn. Door recente updates is naast de kwantiteit ook de kwaliteit en relevantie van de backlinks een factor geworden. Wanneer een website met hoge autoriteit verwijst naar jouw website telt deze zwaarder dan wanneer een middelmatige website naar jouw website verwijst.

In de praktijk zien we allerlei rapportages voorbij komen met van slechts 5 tot wel meer dan 100 backlinks per maand maar Googlen we op de betreffende zoekwoorden vinden we niets terug in de zoekresultaten. De meeste linkbuilding pakketten richten zich puur op de kwantiteit, lekker veel backlinks voor weinig geld. Of puur op relevantie, backlinks op alleen maar autoritaire websites. In beide gevallen sla je de plank mis, wil je ranken in de zoekresultaten met backlinks dan heb je niet genoeg aan een linkbuilding pakket. Per 1 september breiden wij daarom onze SEO diensten uit met de module Natuurlijk Linkprofiel hierbij zorgen wij voor de nodige diversiteit in backlinks. Voor deze module hoef je niet al klant bij ons te zijn en heb je ook geen nieuwe website nodig, we beginnen met wat je al hebt zoals bijvoorbeeld blogs, wil je backlinks op nieuwe blogs maar heb je de tijd niet om ze te schrijven? Per 1 september hebben we ook een professionele tekstschrijfster die dat voor je kan doen! Het enige wat wij nodig hebben zijn de trefwoorden waar je op gevonden wilt worden.

Natuurlijk Linkprofiel ? Neem gerust contact op!