september 1, 2016 van WetNose in optimalisatie 0 reacties 1047

Steeds vaker zie je gele sterren en beoordelingen in de zoekresultaten van Google. Voorheen werd dit vooral gebruikt door webshops, maar je ziet steeds meer website eigenaren gebruik maken van recensies. We nemen in deze blog de gele sterren in de organische (niet betaalde) zoekresultaten onder de loep en leggen uit hoe ook jij deze kunt krijgen bij jouw vermelding.

Voor gele sterren heb je recensies nodig ! Recensies kun je verzamelen door je aan te sluiten bij een beoordelingswebsite die is goedgekeurd door Google (betaald) of middels code op jouw website icm gegevensmarkering in Google Search Console (gratis). Deze laatste optie hebben we getest en binnen 2 weken hadden we gele sterren bij onze vermelding in de zoekresultaten van Google. Het begint dus met recensies, dit kunnen recensies op bv facebook zijn maar wij hebben er uiteraard voor gekozen om recensies op onze Google+ pagina te verzamelen. Het is een Google product, het is gratis, deze recensies zijn de enige die niet alleen in de zoekresultaten maar ook als enige altijd bij jouw Google bedrijfsvermelding getoond worden en op onze website geven we de score weer in onze eigen huisstijl ipv met een foeilelijke widget.

Wij hebben op dit moment 13 recensies op onze Google+ pagina, op het moment van testen hadden we 14 recensies. Tot onze verbazing zien we dat Google er nog steeds 14 toont in de zoekresultaten “omdat het op onze website staat”. Dit riep wat vragen op waarop anderen het antwoord al hadden. Als je schaamteloos op je website neer zet dat je 103 beoordelingen hebt neemt Google dat gewoon over.

Wij houden van fair play, wij hebben een score van 5.0 uit 5.0 gebaseerd op 13 Google recensies, de vermelding op onze website linkt ook naar de recensies zelf en we zijn trots op deze 13 recensies. Wij doen en werken niet mee aan fake-reviews! We willen wel graag meewerken aan een plan hoe we voor jou het beste recensies kunnen verzamelen, deze vervolgens implementeren op jouw website en hoe we dat weer zullen tonen in de zoekresultaten en jouw bedrijfsvermelding in Google maar bovenal, hoe we er wat van kunnen leren en dat is gelijk de keerzijde! Doe je niet actief mee aan recensies verzamelen moet je ook geen recensie verwachten althans, de enige recensie die je ongevraagd kan verwachten is een recensie met een score 1.0 uit 5.0. Als dit de enige recensie is die je hebt zal Google ook die gele ster gewoon bij jouw vermelding tonen. Beoordelingen gaan een steeds belangrijkere ranking factor (!) worden waarmee je kan stijgen en dalen in Google. Immers een review is betrouwbaarder dan een advertentie die zegt dat je de beste bent. Ook jouw bedrijf heeft al sterren in Google, laat het ons weten als het aantal tegenvalt !

Gele sterren in Google? Neem gerust contact op!