januari 1, 2017 van WetNose in ontwikkeling, optimalisatie 0 reacties 1384

All online communication should be secured by default. Met deze woorden maakte Google in de zomer van 2014 al bekend dat de veiligheid van websites ook een ranking factor zou gaan worden, eind vorig jaar is het officieel geworden en inmiddels is het een lichtgewicht ranking factor. Hoe herken je een veilige website, hoe maak je jouw website veiliger, wat doet het en uiteraard wat kost het.

Een veilige website herken je aan het slotje in de zoekbalk van je browser icm de domeinnaam die begint met https ipv met http. Bezoekers zien dat ze een https website bezoeken en zonder zorgen formulieren op die pagina kunnen invullen bijvoorbeeld voor een bestelling in je webshop. Het moet klantvertrouwen vergroten en zou dus niet mogen ontbreken als je een webshop hebt maar is dat zo. De betaling loopt sowieso via de https pagina van iDeal of een andere betaalprovider, daar hoef je het dus niet voor te doen en voor je ranking ook (nog) niet, er zijn nog geen cijfers bekend van grote spelers die over zijn gegaan, zeker is dat je geen hele pagina stijgt in Google als je https hebt maar bij 2 goede websites (2 WetNose websites) zal de https versie bevoordeeld worden en net boven de ander komen te staan.

Grappig is, tegelijk heeft een https website een langere laadtijd dan een http website en lever je weer in op deze ranking factor en sta je weer gelijk. Zo zijn er honderden ranking factors waar je soms tussen moet kiezen. We zeggen dus niet dat https onverstandig is, begin je vanaf nul waarom niet maar of je nu gelijk om moet naar https, en offline drukwerk kan aanpassen, al je social media shares van je http website moet opgeven etc.

Overweeg je het puur voor de ranking te doen, is dat het op dit moment niet waard. Voor het klantvertrouwen kan je het inderdaad overwegen maar even uitstellen tot een volgende major update van de website, tot er meer resultaten van grote spelers bekend zijn of tot het een zwaardere ranking factor gaat worden kan prima. Wil je het toch nu kan dat ook prima en heb je een SSL certificaat nodig die je jaarlijks verlengd. Pak het dan ook gelijk goed aan, een volledig nieuwe https website is er inclusief eventuele verhuizing van host en inclusief 1e jaar SSL certificaat “gewoon” vanaf €750. Het certificaat verleng je vervolgens vanaf €29 per jaar. Bij projecten met nieuwe domeinnamen adviseren wij standaard SSL. Zelf moeten wij nog om maar scoren nog altijd pagina 1 in Google op onze trefwoorden en trefwoordcombinaties.

SSL certificaat en https website? Neem gerust contact op!