augustus 1, 2015 van WetNose in onderhoud, optimalisatie 0 reacties 1325

Social media is een belangrijk onderdeel van een webdesign project bij WetNose. We richten de pagina’s in conform de huisstijl, zorgen dat alles van en naar de website gekoppeld wordt, goed vindbaar is voor (de search spider van) Google en dat berichten eenvoudig te delen zijn vanaf de website. Hoe gebruik je vervolgens social media om hoger te scoren in Google.

We zien dagelijks gedeelde facebook berichten langskomen. Facebook heeft men privé ook, is leuk om te doen vooral in de tijd van de baas en wat we vaak horen is “we hebben 100 volgers die de berichten altijd liken en ook weer delen” en dat laatste is de crux. Ja! likes en shares zijn belangrijk, alleen is een door jou gedeeld bericht niet jouw unieke content noch jouw externe link strategie. Schrijf dus zelf je content, denk aan de populariteit maar ook autoriteit. Google kijkt namelijk hoeveel (en Farmvillers vallen hier niet onder) interessante en invloedrijke mensen de interactie aangaan, jouw content lezen, leuk vinden en delen. Hoe meer hoe hoger Google je zal ranken.

Kwaliteit dus boven kwantiteit, daarom delen wij dit ook met jou. De content bij de juiste mensen is belangrijk, creëer daarvoor gewoon content waar jouw klant echt iets mee kan. De blog van Kaya Consulting is een perfect voorbeeld. Kaya komt zeer regelmatig met oplossingen omtrent Microsoft Dynamics AX functionaliteiten waar hun klanten (en partners en concurrentie) echt wat mee doen.

Samengevat is Google gek op unieke en relevante content en de juiste acties, reacties en reviews van de juiste mensen op jouw content… activiteit is King. De beste weg is om een blog te schrijven, een intro te delen en te promoten op diverse(!) social media pagina’s. Het is een kleine moeite om je facebook bericht te kopiëren naar je Farmville vrije Google+ pagina. Een volgens ons vanzelfsprekend belangrijke platform voor je zoekmachineoptimalisatie. Bekijk samen met je webdesigner je social media resultaten in Google Analytics en pas je strategie hierop aan, althans zo doen wij dat met onze klanten.

Social media strategie? Neem gerust contact op!