mei 1, 2017 van WetNose in ontwikkeling, optimalisatie 0 reacties 520

Je webshop hoger krijgen in Google is niet eenvoudig, hem vervolgens op die mooie positie behouden nog veel moeilijker. Het heeft even geduurd maar onze eerste webshops zijn onlangs gelaunched en ook die scoren pagina 1 in Google op diverse trefwoorden en zoektermen. Vindbaarheid is essentieel, daarom zijn ook onze webshops gemaakt conform de richtlijnen van Google. Hier wat tips.

SEO voor een webshop is een vak apart. Kennis is onmisbaar, daarom heeft het 4 jaar onderzoek en uitvoerig testen geduurd tot we onze eerste webshops hebben gelaunched. We kwamen er al snel achter dat 50 producten er zomaar geen 50 hoeven te zijn, met allerlei varianten, in kleur, maat, gewicht etc zit je al snel op 150 producten, dus 150 teksten die je moet schrijven overtuigend voor zowel de klant als voor Google. Dit is enorm tijdrovend, bij de 100e wordt het misschien wat saai maar je bent niet klaar met wat kopieer en plakwerk. Ieder product die jij als uniek product wilt verkopen moet je ook als uniek product opnieuw optimaliseren van A tot Z. Hier zijn de eerste punten mee te pakken. Hetzelfde voor fotografie en ranking, veel webdesign bureaus worden “lui” bij de 100e foto en daarom zijn ook hier flink punten te pakken.

Naast beter gevonden worden, wordt ook de online reputatie steeds belangrijker. Consumenten kunnen via algemene online platforms als facebook, Google Plus en Yelp recensies geven die worden vermeld bij jouw vermelding in de zoekresultaten van Google, (ook slechte). Consumenten doen dit ook steeds vaker en meer en het gaat een zwaardere ranking factor worden. Jouw reputatie staat geschreven in de gele sterren.

De grootste fout die veel mensen maken is dat wanneer ze een mooie positie in de zoekresultaten van Google hebben behaald met hun webshop, er verder geen aandacht meer aan besteden. Dit is killing voor je positie, want het is niet omdat je op een bepaald ogenblik met je webshop (net als bij een website) over een gunstige positie beschikt dat deze niet meer kan verdwijnen, in tegendeel. Je webshop hoger in Google krijgen is dan ook slechts het begin. Vervolgens komt het hoog houden van jouw webshop in Google en dat is misschien nog wel de grootste uitdaging. Om er zeker van te zijn dat die mooie positie niet zomaar verloren gaat is het vooral van belang om te blijven optimaliseren en uitbreiden. Het spreekt voor zich dat je niet zomaar pagina’s met producten kan blijven bijmaken, maar een blog kan bijvoorbeeld reeds wonderen doen.

Webshop ranken in Google ? Neem gerust contact op!