juli 1, 2016 van WetNose in onderhoud, optimalisatie 0 reacties 771

We weten dat Google de meestgebruikte zoekmachine is, zo’n 95% van alle zoekopdrachten op internet worden gedaan via Google. Steeds vaker word Google gebruikt om visuele zoekopdrachten uit te voeren, daarom blijven wij ook hameren op oa regelmatig bloggen en de blog net als de rest van de website te voorzien van de juiste fotografie. Hoe fotografie jouw ranking kan verbeteren.

Je website fotografie optimaliseren is een goede methode om goed te ranken in Google Images en hier extra bezoekers mee te trekken. Wanneer men een afbeelding ziet gerelateerd aan de zoekopdracht, klikken ze erop en zo komen ze via fotografie op jouw website, blog of webshop. De eerste stap is de bestandsnaam, “foto1” of “IMG-312” zegt Google niets, bedenk een bestandsnaam die de foto omschrijft. Upload deze afbeelding naar WordPress en voer een ALT tekst in die hetzelfde belangrijkste zoekwoord heeft als de bestandsnaam van de foto. Dit zoekwoord komt als het goed is weer terug in de titel van jouw blog, pagina of product, in de content van de betreffende pagina en in de snippet van de betreffende pagina. Dit is allemaal in te stellen in WordPress en hiermee heb je achter de schermen alles in orde om beter te scoren met fotografie.

Dan het gedeelte voor de schermen, we zien regelmatig foto’s van makkelijk 2MB groot langskomen. Hoe groter de foto hoe langer de laadtijd en dat zijn strafpunten in je Google ranking. ook al schaal je de foto, het blijft een foto van 2MB die geladen moet worden. Met PhotoShop kun je de breedte en hoogte van je afbeelding verkleinen waardoor de bestandsgrootte van je afbeelding drastisch daalt.

Tot slot, de afbeeldingen an sich. De tijd van fancy stockphoto’s is al even passé en de tijd van de te professionele fotograaf die ook website fotografie even meepakt ook. Fotografie voor een website rekening houdend met het design van de website en de richtlijnen van Google is heel wat anders dan fotografie voor een A4 brochure. Wij hebben al diverse malen de fotografie van de “echte” mensen, producten, kantoren, werkzaamheden etc mogen verzorgen en exact deze websites en betreffende pagina’s scoren aanzienlijk beter dan de websites en pagina’s met stockphoto’s of “te professionele” foto’s. Met name lokaal scoren deze websites veel beter en we horen vaak dat men de website veel toegankelijker, transparanter en betrouwbaarder vinden ogen. Wanneer je dus tijd steekt in het maken van een perfecte website of blog, moet je ook de afbeeldingen zowel voor als achter de schermen geoptimaliseerd hebben. Met alle foto’s die wij maken, houden we rekening met de layout van de website, de gebruikerservaring en de richtlijnen van Google.

Website of Blog boosten met fotografie? Neem gerust contact op!