april 1, 2015 van WetNose in onderhoud, ontwerp 0 reacties 1272

Wij krijgen regelmatig de vraag waar we de afbeeldingen vandaan halen die we gebruiken in ons webdesign en bij onze blogs. Wij gebruiken zelf betaalde bronnen. Wanneer we downloads over hebben willen we deze nog wel eens gebruiken om minder mooie foto’s bij blogs van onze relaties te vervangen voor mooiere maar er zijn genoeg gratis bronnen.

De meest voor de hand liggende is Google Images, dit is een dienst van Google waarmee afbeeldingen gezocht kunnen worden op internet en werkt hetzelfde als de zoekmachine. Er zijn zoekhulpmiddelen om geavanceerd naar plaatjes te zoeken. Zo kan je selecteren op o.a. grootte, kleur, type, en de belangrijkste… gebruikersrechten. Wanneer je deze op gelabeld voor hergebruik inclusief aanpassing instelt en jouw zoekopdracht invoert kom je “in principe” bij de gratis rechtenvrije afbeeldingen. Controleer dit altijd wel door op de foto te klikken en naar de website te gaan waar de foto staat, de rechten kunnen gewijzigd zijn en nog niet doorgevoerd.

Of… zoek gewoon op “free HD wallpaper” en kies een website uit die er minimaal zo betrouwbaar uitziet als jouw website. Tip: Kijk als je moet registreren of er ook iets tussen zit voor je volgende blog. Gebruik (net als in Google Images) Engelse zoekopdrachten.

Let op! controleer al-tijd de rechten. Het aanbod is enorm en de regels streng. Ben je klant bij ons en twijfel je, stuur even een mailtje met wat je zoekt, we hebben vast wel een download over of wat tijd om iets te zoeken. Wij zijn jullie grootste fan en zien sowieso jullie blogs op social media voorbij komen, heb je een onderhoudscontract, dan monitoren we ook opmaaktechnische zaken omtrent jouw blogs en krijg je van ons vanzelf een alternatieve (rechtenvrije) afbeelding mocht de gebruikte kwalitatief onvoldoende zijn.

Ook dit soort onderhoud? Neem gerust contact op!