maart 1, 2015 van WetNose in onderhoud, optimalisatie 0 reacties 1030

Google Plus is een sociaal netwerksite die draait op Google technologie. Google lanceerde Google Plus in 2011 en er zijn >500 miljoen profielen waarmee Google Plus de op een na grootste sociale medium is. Bij WetNose is een Google Plus pagina een belangrijk vast onderdeel van een online identiteit, we leggen in deze blog uit waarom dit zo belangrijk is.

Gebruik je een Google dienst zoals Gmail of YouTube dan krijg je automatisch een Google Plus account. Aan de buitenkant is het inderdaad een sociaal netwerk maar veel belangrijker, helpt het platform Google zoekmachine om meer te weten te komen over jouw bedrijf dus om je beter te ranken in de zoekresultaten. Koppel je website met je Google Plus bedrijfspagina, koppel ook andere kanalen zoals Google Maps, YouTube etc. Kleed je Google Plus pagina aan, gebruik het minimaal zo intensief als facebook en jouw website zal hoger scoren in Google! Ook al zitten je facebook vrienden niet op Google Plus, het gaat er hier vooral om dat je Google extra informatie geeft over jouw bedrijf.

Eigenlijk is het allemaal heel vanzelfsprekend, hoe meer Google producten je gebruikt, hoe liever de zoekgigant je ziet, hoe meer hij over jouw bedrijf leert, hoe beter hij kan bepalen tussen welke relevante zoekresultaat hij jouw bedrijf moet tonen en hoe vaker hij je zal tonen. Je bedrijf krijgt een sterkere online identiteit omdat alles nu is gekoppeld in plaats van versnipperd rond hangt op het web.

Eerst zien dan geloven? Google maar eens op “WetNose Enschede”, we bezitten het volledige scherm met aan de rechterkant uitgebreide info zoals afbeeldingen, openingstijden, recensies, routebeschrijving etc. Allemaal zaken die we op onze Google+ pagina hebben ingesteld en hebben gekoppeld met andere Google diensten. Om de opmerking voor te zijn dat mensen die op “WetNose Enschede” zoeken je toch al kennen… Het gaat er hier ook om dat je alles conform jouw online identiteit kan aankleden en aanvullen maar vooral om wat er achter de schermen gebeurt. Google Plus is een goed begin voor wat extra SEO, de bepalende details delen we met je als je klant wordt.

Geen website maar een online identiteit? Neem gerust contact op!