juli 1, 2017 van WetNose in ontwikkeling, optimalisatie 0 reacties 456

Google Posts is een nieuwe functie van Google waarmee je berichten direct in de zoekresultaten van Google kan publiceren. Na een introductie in de VS waarbij de Amerikaanse presidentskandidaten dit mochten testen, is Google Posts nu inzetbaar voor iedereen. Google geeft gebruikers zo de mogelijkheid om berichten, acties, evenementen etc bij hun bedrijfsvermelding in de zoekmachine te publiceren. Hoe het werkt…

Google Posts is gekoppeld aan Google Mijn Bedrijf. Google Mijn Bedrijf is een ander gratis onderdeel van Google waarmee je een vermelding met allerlei informatie over jouw bedrijf kan publiceren zoals locatie, foto’s, openingstijden en recensies. Deze vermelding wordt weergegeven wanneer mensen op Google Zoekmachine en Google Maps naar uw bedrijf of vergelijkbare bedrijven zoeken. Aan deze vermelding kan je nu dus met Google Posts direct unieke content toevoegen. Het is mogelijk om tekst met een foto toe te voegen en verschillende call-to-action knoppen zoals, Meer Informatie, Reserveren, Registreren, Bestellen en Aanbod Bekijken. We hebben dit natuurlijk getest en onder onze bedrijfsvermelding kan je zien hoe zo’n bericht met Google Posts er in de praktijk dan uit ziet.

Een Post blijft ongeveer een week staan daarna verdwijnen ze weer automatisch. Dit ligt weer in de lijn dat het bij Google Zoekmachine allemaal draait om het tonen van recente en concrete content. De enige uitzondering is wanneer de post last but not least, een Evenement betreft. Van je post kan je een Evenement maken en zal de post pas verdwijnen na de einddatum van dit evenement.

Wil je een aan de slag met Google Posts, log dan in bij Google Mijn Bedrijf, selecteer de locatie waar je de Post aan wilt toevoegen en maak bij Posts jouw bericht aan. Wat ons betreft is dit uitermate geschikt om evenementen te promoten, vakantieperiodes aan te geven of iets anders met een start en einddatum. Verder interessant om verkoop, promoties en unieke aanbiedingen te promoten. Totaal niet interessant om vol te proppen met jouw trefwoorden, dit heeft in ieder geval geen invloed op je ranking – ja ook dat hebben we getest. Let verder op dat foto’s < 250 x 250 niet geaccepteerd worden, de eerste 100 karakters getoond wordt en de meest recente post vol word weergegeven en de rest, tot een maximum van 10 Posts, in carousel. Valt jouw bedrijf in de categorie Hotels… Vergeet dit alles, jullie kunnen niets Posten. Wil je aan de slag maar kom je er niet helemaal uit, laat het ons weten. Voor onze relaties, ja ook dit valt onder het onderhoudscontract. Kom maar door met jullie Posts.

Aan de slag met Google Posts ? Neem gerust contact op!