december 1, 2016 van WetNose in ontwerp, optimalisatie 0 reacties 735

Nieuw jaar, nieuwe trends! De webdesign trends 2017 zijn bekend en de veranderingen in Google trends ook. Qua design is online steeds meer de basis voor de volledige huisstijl, mobiel is een vanzelfsprekend iets en fris en stevig is het devies. Qua zoekmachineoptimalisatie is content niet meer genoeg maar telt exclusieve content, backlinks en veiligheid. Voldoet jouw website aan de trends?

Het toverwoord voor 2017 is “Atomic Design”. Hoewel het op zich eigenlijk geen design maar meer een ontwerpmethode is. Je hebt een knop, een icoon en een tekstveld, deze “atomen” vormen samen een molecuul, een aantal moleculen vormen samen een organisme, een aantal organismes vormen de template, een aantal templates de pagina’s en de pagina’s jouw website. Door het toepassen van deze ontwerpmethode word de hele website overzichtelijker en word het allemaal nog makkelijker voor de bezoeker. Bij het gebruik van iconen mogen we in 2017 weer diepte, hoogte en decoratie gebruiken waarmee we de trend van plat design weer achter ons laten. Mobiel volwassen is inmiddels standaard, veranderingen zijn vooral te vinden op desktop niveau waar mega menu’s de trend gaat worden, je vraagt een menu, je krijgt een menu.

De tijd van stockphoto’s ligt al even achter ons, de tijd van de “professionele” fotograaf ook. We willen gewone foto’s van gewone mensen gemaakt door gewone mensen. Het liefst foto’s tegen alle regels van de gewone fotograaf in, foto’s met te veel flits en te veel contrast, rekening houdend met het ontwerp van en functies op de website is hot.

Veel veranderingen zijn te zien in kleurgebruik. Vorig jaar mocht het allemaal zo gek mogelijk. Kleuren die niemand mooi vind waren hip, die kleuren zijn verwijderd en er blijft een mooi pastel pallet over. Combineer dit met 1 gigantische knalkleur, het liefst in de banner en je bent zo goed als klaar. Wil je aan alle webdesign trends 2017 voldoen dan combineer je dit met geometrische vormen, een trend die we over een paar jaar verschrikkelijk vinden maar nu hot is. De trends voor het gedeelte achter de schermen zijn https websites, Google wilt internet veiliger maken en zal beveiligde website extra boosten en niet beveiligde websites uiteindelijk zelfs straffen en dus minder hoog gaan ranken. Inkomende links (links naar jouw website op de website van een ander) tellen nog steeds het zwaarst voor jouw ranking, waarbij eigen links in social media niet meetellen en tot slot… ook komend jaar is content weer king! Regelmatig bloggen is super belangijk maar het gaat hier dan wel om unieke content over een bepaald onderwerp. Als je in een blog laat zien dat jij het meeste verstand van jouw vak hebt zal Google dat herkennen en de blog, dus jouw website, enkele uren na publicatie al gaan boosten. Al met al geen trends waar we in ons advies en onderhoudscontract geen rekening mee hebben gehouden, wij zijn klaar voor 2017!

Website conform de trends van 2017? Neem gerust contact op!