Google Posts is een nieuwe functie van Google waarmee je berichten direct in de zoekresultaten van Google kan publiceren. Na een introductie in de VS waarbij de Amerikaanse presidentskandidaten dit mochten testen, is Google Posts nu inzetbaar voor iedereen. Google geeft gebruikers zo de mogelijkheid om berichten, acties, evenementen etc bij hun bedrijfsvermelding in de zoekmachine te publiceren. Hoe het werkt…

Lees verder

Je webshop hoger krijgen in Google is niet eenvoudig, hem vervolgens op die mooie positie behouden nog veel moeilijker. Het heeft even geduurd maar onze eerste webshops zijn onlangs gelaunched en ook die scoren pagina 1 in Google op diverse trefwoorden en zoektermen. Vindbaarheid is essentieel, daarom zijn ook onze webshops gemaakt conform de richtlijnen van Google. Hier wat tips.

Lees verder

All online communication should be secured by default. Met deze woorden maakte Google in de zomer van 2014 al bekend dat de veiligheid van websites ook een ranking factor zou gaan worden, eind vorig jaar is het officieel geworden en inmiddels is het een lichtgewicht ranking factor. Hoe herken je een veilige website, hoe maak je jouw website veiliger, wat doet het en uiteraard wat kost het.

Lees verder

Een klant van één van onze klanten is Coolblue. Is dit een online onderneming of een fysieke winkel? Coolblue is een online onderneming die ook 5 fysieke winkels heeft maar de basis is de website. De Bijenkorf heeft ook de focus op online ondernemen gelegd en plukt er nu de vruchten van en deze switch in vooral mindset kunnen alle maar durven weinig ondernemers ondanks ze een lege fysieke winkel hebben te maken. Terwijl Google allerlei kansen biedt om met online ondernemen offline klanten binnen te halen.

Lees verder

Eind 2014 introduceerde Google het label “voor mobiel” bij de zoekresultaten op een smartphone. Dit laat een bezoeker zien of die een mobielvriendelijke website gaat bezoeken. April 2015 begon Google met het bevoordelen van mobielvriendelijke websites (Mobilegeddon) en in 2016 zullen we merken dat het Google menens is en zien dat responsive alleen ook niet meer genoeg is om goed te scoren.

Lees verder

Google heeft deze week de nieuwe Google Plus geïntroduceerd met zowel wat wijzigingen voor als vooral achter de schermen. De nieuwe Google Plus is technisch superieur aan alle andere sociale netwerken en de gelukkigste gebruikers zijn degenen die zich met anderen rond gemeenschappelijke interesses en passies verbinden. Wat kan Google plus voor jou betekenen?

Lees verder

Scoort jouw website onvoldoende, dan kun je dit compenseren met AdWords, het online advertentieprogramma van Google. Wij doen er alles aan om te voorkomen dat onze relaties AdWords moeten gaan gebruiken, op 1 uitzondering na: Dierenopvangcentrum Enschede gefeliciteerd met $10.000 Ad Grants advertentietegoed… Per maand!

Lees verder

Google voert per vandaag een belangrijke wijziging door in de zoekmachine. Websites die niet goed werken op mobiele apparaten, verschijnen als je zoekt met je mobiele telefoon of tablet vanaf vandaag minder hoog in de zoekresultaten. De verandering is volgens Google hard nodig, omdat mensen steeds vaker met mobiele apparaten op internet zitten.

Lees verder