Websites die soepel en snel werken scoren beter in Google, extra punten scoren in Google is mogelijk wanneer een website wordt gehost op een top-notch hosting server. Het is een veel voorkomende vraag, of hosting de SEO van een website beïnvloedt en het antwoord is een dikke Ja! Lees hoe…

Lees verder

We roepen het al een tijdje maar nu is het ook zo ver! Google gaat bij websites en webshops “zonder slotje” de vermelding onveilige website weergeven en ook Safari is al begonnen. Wat het slotje doet en hoe je er aan komt lees je hier.

Lees verder

Zoekmachine Google krijgt meer bezoekers via een mobiel apparaat dan via een desktop. Om deze reden gaat Google dit eerste kwartaal eindelijk om van Desktop First naar Mobile First Indexering. Google kijkt dan eerst naar de mobiele variant van jouw website en dan naar de desktop variant. De signalen op de mobiele website gaan op diverse manieren bepalend worden voor jouw positie in de zoekresultaten en zal een flinke impact hebben op hoe wij onze websites bouwen en aanbieden aan Google.

Lees verder

De webdesign trends 2018 zijn bekend! Een hoop signalen van de afgelopen jaren zijn de trend voor 2018. Is er met de recente bouw van jouw website of webshop niets met die signalen gedaan, kun je in 2018 zomaar achter de feiten aan lopen. Als we het hebben over de webdesign trends 2018, dan hebben we het niet alleen over een leuke voorkant. De trends die we noemen hebben óók effect op de prestaties, conversie en jouw positie in Google.

Lees verder

Backlinks, links naar jouw website op websites van anderen. Dit kunnen links zijn naar een belangrijke pagina, een product in jouw webshop en natuurlijk naar jouw blogs. Dit proces van het verzamelen van backlinks wordt linkbuilding genoemd, er zijn webdesigners die beweren dat Google anno 2017 linkbuilding bestraft of dat backlinks niet meer effectief zijn en er zijn webdesigners die juist linkbuilding pakketten aanbieden. Wij zochten alles voor je uit.

Lees verder

Google Shopping, een hoop webdesign, marketing en reclamebureaus bieden deze betaalde advertentie dienst aan als aanvulling op een webshop of adviseren het zelfs in plaats van een webshop. Immers, Google toont bij een zoekopdracht als eerste de advertentie resultaten uit Google Shopping, dan pas alle andere resultaten. Exact voor deze vorm van machtsmisbruik en oneerlijke concurrentie heeft de Europese Commissie Google een boete van € 2,42 miljard gegeven en Google moet dit aanpassen.

Lees verder

Google Posts is een nieuwe functie van Google waarmee je berichten direct in de zoekresultaten van Google kan publiceren. Na een introductie in de VS waarbij de Amerikaanse presidentskandidaten dit mochten testen, is Google Posts nu inzetbaar voor iedereen. Google geeft gebruikers zo de mogelijkheid om berichten, acties, evenementen etc bij hun bedrijfsvermelding in de zoekmachine te publiceren. Hoe het werkt…

Lees verder

Je webshop hoger krijgen in Google is niet eenvoudig, hem vervolgens op die mooie positie behouden nog veel moeilijker. Het heeft even geduurd maar onze eerste webshops zijn onlangs gelaunched en ook die scoren pagina 1 in Google op diverse trefwoorden en zoektermen. Vindbaarheid is essentieel, daarom zijn ook onze webshops gemaakt conform de richtlijnen van Google. Hier wat tips.

Lees verder

All online communication should be secured by default. Met deze woorden maakte Google in de zomer van 2014 al bekend dat de veiligheid van websites ook een ranking factor zou gaan worden, eind vorig jaar is het officieel geworden en inmiddels is het een lichtgewicht ranking factor. Hoe herken je een veilige website, hoe maak je jouw website veiliger, wat doet het en uiteraard wat kost het.

Lees verder

Nieuw jaar, nieuwe trends! De webdesign trends 2017 zijn bekend en de veranderingen in Google trends ook. Qua design is online steeds meer de basis voor de volledige huisstijl, mobiel is een vanzelfsprekend iets en fris en stevig is het devies. Qua zoekmachineoptimalisatie is content niet meer genoeg maar telt exclusieve content, backlinks en veiligheid. Voldoet jouw website aan de trends?

Lees verder