april 21, 2015 van WetNose in onderhoud, ontwikkeling 0 reacties 1182

Google voert per vandaag een belangrijke wijziging door in de zoekmachine. Websites die niet goed werken op mobiele apparaten, verschijnen als je zoekt met je mobiele telefoon of tablet vanaf vandaag minder hoog in de zoekresultaten. De verandering is volgens Google hard nodig, omdat mensen steeds vaker met mobiele apparaten op internet zitten.

Voor hen is het vervelend als ze via Google op een website terechtkomen die nauwelijks leesbaar of bruikbaar is op hun telefoon of tablet. Bijvoorbeeld als een website te kleine letters gebruikt of wanneer het net iets te veel moeite kost om op de juiste link te drukken. Een ander punt is de breedte van de site, als de site zo breed is dat de gebruiker horizontaal moet scrollen, gaat ook dat je posities kosten in de zoekresultaten van Google. Kortom de website moet “responsive” zijn. Deze verandering werd eind februari al aangekondigd zodat webdesigners ruim de tijd hadden om de websites aan te passen. Hier kan je testen of dat ook gebeurt is.

Moet je in paniek raken als je website niet responive is.. euhm… Ja. Het gaat je echt punten kosten en je zult blijven dalen in de Google zoekresultaten zolang je er niets aan doet. Waarbij je nog harder zal dalen als jouw concurrent wel een responsive website heeft of krijgt.

Ook voor de aankondiging in februari wist iedereen die zich een beetje in Google verdiept al dat dit ging komen. Om exact deze reden is repsonsive webdesign bij ons sinds 2013 (!) al geen uitzondering meer maar een standaard en zijn al onze websites allang geschikt voor mobiele bezoekers. Die websites staan ook na vandaag gewoon op keurige posities in de zoekresultaten van Google en zullen door deze invoering alleen maar nog beter scoren.

Website niet responsive? Neem gerust contact op!