• WETNOSE WEBDESIGN
featured image featured image

Webdesign Trends 2019

Webdesign Trends 2019

De webdesign trends van 2019 zijn bekend en alles is samen te vatten in twee woorden “Mobile First”. Alle trends zijn gebaseerd op snelheid en mobiel ontwerp, we zullen dan ook veel eenvoudige ontwerpen zien, het liefst met asymmetrische lay-outs. We zullen ook meer one-page websites gaan zien en minder sites met een doolhof aan submenu items.

Verder is Voice Search in opkomst, zoekopdrachten zullen steeds vaker spraakgestuurd zijn en hierdoor weer langer. De content zal veranderen en de manier van optimaliseren ook. Het is belangrijk dat wanneer je gaat schrijven je content een natuurlijke flow heeft. De snelheid begint bij de juiste hosting, de juiste hosting begint bij een nauwe samenwerking tussen jouw hostende partij en jouw webdesigner, die er in de praktijk vrijwel nooit is. Omdat hier zo veel punten te scoren zijn brengen wij de hosting bij 1 en dezelfde partij onder en doen de hosting helemaal gratis.

Deze trends zijn niet helemaal (eerder helemaal niet) een verassing. Wij hebben begin 2018 MobileFirst websites gemaakt voor Skin&Feet en ProKinesis, de resultaten zijn bij beide verbluffend. Hoe weet je nou of je een Mobile First website hebt? Heel simpel, heb je bij de bouw van jouw website eerst gekeken hoe een pagina er uit zag op groot scherm en toen op mobiel? Heb je om aanpassingen gevraagd gebaseerd op wat je zag op groot scherm? Dan heb je geen Mobile First website en heb je hooguit een hype gevolgd maar niet deze super belangrijke trend.

Contact Informatie