mei 1, 2015 van WetNose in onderhoud, optimalisatie 0 reacties 1134

Google Maps is een online kaartendienst van Google waarmee locaties en de route er naar toe opgezocht kunnen worden. Het is mogelijk om plaatsen zoals landen, gemeenten, steden, en dorpen op te zoeken maar ook bedrijven en winkels op naam. Een andere belangrijke (gratis) kaartendienst waar een vermelding zeker niet mag ontbreken is Kaarten van Apple.

Simpelweg vanwege zowel de online als offline vindbaarheid van jouw bedrijf, is een vermelding al slim. Het kost niet al te veel moeite voor in principe een fantastisch gratis stukje reclame. Om een vermelding op Google Maps te maken heb je een Google account nodig. Login met je account op Maps, zoek je bedrijf, staat die er niet bij maak je hem aan, staat die er wel bij claim je de eigenaarschap van de pagina, verifieer de pagina, en vul de gegevens aan, vergeet de afbeeldingen niet! Met een volledige vermelding val je beter op, vergelijk het met een standaardvermelding in de Gouden Gids of een uitgebreide vermelding met afbeeldingen (waar we ooit voor betaalden).

Om op Kaarten van Apple te komen heb je een Apple ID nodig. Ook hier, zoeken, claimen, verifiëren en aanpassen waar gewenst. Kaarten is een standaard app op een iOS apparaat en echt iets meer dan een navigatiesysteem.

Nu je dan toch een Google account en Maps vermelding hebt, adviseren wij om ook een lokale Google+ pagina aan te maken, zodat je de vermelding weer aan de pagina kan koppelen en hiermee alle mogelijkheden optimaal kan benutten, gebruik Google+ vervolgens minimaal zo intensief als facebook en je zal stijgen in Google. Kaarten van Apple zou je weer aan diensten van derden kunnen koppelen en zo gebruik kunnen maken van nog meer mogelijkheden, hoe meer hoe beter voor je SEO, maak het zo gek als je wilt. Relaties met een onderhoudscontract kunnen ons machtigen, dan maken wij het heul gek!

Vermelding op kaartendiensten? Neem gerust contact op!