• WETNOSE WEBDESIGN
webdesign trends 2020

Webdesign Trends 2020

Webdesign Trends 2020

De webdesign trends 2020 zijn bekend, we zagen het alweer aankomen, zwart is het nieuwe wit! Toen wij 2 jaar geleden met onze nieuwe website begonnen zijn wij al over gegaan op dark mode en we zien dat steeds meer grote platformen dat ook doen. Er zijn allerlei redenen om voor dark mode te gaan, het schijnt minder stroom te verbruiken dus duurzamer te zijn, voor ons was de reden omdat een zwarte background alles erop intensiveert en de meest gehoorde opmerking van onze bezoekers is dat onze website zo lekker rustiger is voor je ogen. We hebben niet alleen dark mode websites gemaakt maar ook hebben we onze eerste dark mode webshops al gelaunched en zijn we al bezig met de volgende.

Een andere trend, beetje flauw maar ook die zagen we al aankomen zijn animatie op interactie. Je beweegt met de muis en er beweegt iets mee. Bijvoorbeeld een banner, een button, of een product in de webshop. Je hebt er helemaal niets aan op mobiel device maar het is vooral knetter leuk op desktop. Knetter leuk is optimistisch en optimistisch is een andere trend van komend jaar, dat kan zijn in de boodschap maar ook in design, strooi gerust met confetti of combineer het, zonder te overdrijven.

Niet overdrijven is iets waar veel designers vaak moeite mee hebben, soms mag je overdrijven maar niet met logo’s. Je ziet vaak genoeg logo’s voorbij komen in een fancy mockup, die er geweldig uitzien op hoge resolutie beeldscherm maar offline kansloos zijn, terwijl je juist een logo offline niet zo makkelijk even vervangt. Loop door de binnenstad en je ziet genoeg logo’s het liefst in 3 lettertypes en 3 kleuren. Creativiteit zit hem met logo design al een tijdje niet meer in het zo veel mogelijk franje toevoegen maar het zo minimaal mogelijk houden. De trend van 2020 is (gelukkig) “eenvoudig”. Geen 3D maar 2D, geen franje maar ècht creatief met een goed font.

Dit zijn de belangrijkste webdesign trends 2020, er zijn er zoals altijd nog meer maar we zien er nu al een aantal net zo hard weer overwaaien of het zijn trends die gewoon geen trend meer zijn maar de standaard, zoals Mobile First webdesign, mooie fotografie, customized images, optimisme en idealisme.

Contact Informatie